Magdalena Jabłońska

Specjalistka ds. Komunikacji i Budowania Partnerstw

Kontakt:
magdalena.jablonska@fundacjarc.org.pl

Do Fundacji RC dołączyła w styczniu 2021. Jest specjalistką ds. Komunikacji i Budowania Partnerstw w dziale PR.

Ma 25 lat doświadczenia w pracy – od pracy w dyplomacji, poprzez branżę eventową, działy marketingu aż po sektor pozarządowy. W każdym z tych obszarów zajmowała się głównie budową wizerunku i tworzeniem treści. Jest całkiem niezłym copywriterem, kocha słowa, żonglowanie nimi oraz komunikowanie za ich pomocą wartościowych znaczeń. Posiada moc łączenia ludzi wokół małych i dużych spraw związanych z CSRem, w którym się specjalizuje.

W 2016 roku spełniła swoje marzenie i wróciła z Warszawy do rodzinnego Gdańska. Nie mogąc już dłużej zaprzeczać swoim genom, całą sobą zaangażowała się w działalność w organizacjach pozarządowych. Jest prezeską Fundacji „Nielada Historia” (od 2018 r). która realizuje projekty związane ze wsparciem pomorskich organizacji pozarządowych w marketingu, budowie wizerunku i CSR, czyli społecznej odpowiedzialności biznesu.

Jest inicjatorką Spółdzielni Socjalnej Zeroban (od 2020 r), czyli upcyklingu materiałów reklamowych w ramach aktywizacji zawodowej osób oddalonych od rynku pracy. Pracuje także w Stowarzyszeniu Morena (od 2018 r) jako ekspert merytoryczny od mediów i marketingu, edukując młodzież w zakresie tych dwóch zagadnień.

Zafascynowana zagadnieniem ekonomii społecznej, promuje ją na każdym kroku. Ma naturalną umiejętność sieciowania ludzi i inicjatyw.