Weronika Mallek

Weronika Mallek

Kontakt:
weronika.mallek@fundacjarc.org.pl

W fundacyjną rzeczywistość weszła niedawno i jeszcze szuka w niej „swojego miejsca”. Jako stażystka wspiera pracowników w ich codziennych obowiązkach, zawsze chętna do pomocy i uśmiechnięta. Często staje za sterami fundacyjnego profilu na Instagramie, gdzie stara się pokazać działanie organizacji „od kuchni”.

Uwielbia pracę z ludźmi, którzy są dla niej największą inspiracją. Absolwentka kierunku Marketing na Uniwersytecie Gdańskim, który postanowiła kontynuować na studiach magisterskich. Pierwsze zawodowe doświadczenie nabyła podczas pracy w agencji marketingowej, gdzie zajmowała się prowadzeniem social mediów. Swoją przyszłość wiąże z marketingiem internetowym oraz employer brandingiem i kreowaniem wizerunku przedsiębiorstwa. Otwarta na zdobywanie nowej wiedzy oraz rozwój zawodowy.

Pasjonatka mody, miłośniczka czworonogich przyjaciół oraz długich spacerów w ich towarzystwie. Ucieczkę od codzienności stanowi dla niej malowanie obrazów, do czego wróciła po wielu latach oraz fotografia, której dopiero się uczy.